Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Zetsuen no Tempest
O czym?
Wielu z was, drodzy czytelnicy nie słyszało nigdy o "Hamlecie", czy "Burzy", jednak nie jest to najmniejszy problem, ponieważ twórcy pozwolą sobie przybliżyć najważniejsze cytaty oraz co ważniejsze założenia tytułów obu. Otóż jest to historia o magii, miłości oraz przeznaczeniu, uczciwości. Historia przedstawia nam dwóch chłopaków, którzy poszukują razem zemsty za śmierć ich siostry oraz przyjaciółki. Mimo, interwencji Policji, morderca nigdy nie został odnaleziony, a śledztwo porzucono. Zawiedziony brat, wściekły i rozgoryczony porażką śledczych rusza na własne śledztwo, opuszcza dom i poszukuje sprawiedliwości, którą odnajduje w najdziwniejszej z możliwych form. Magii. Czy uda im się znaleźć zabójcę dziewczyny? Czy zakończenie będzie rodem z Hamleta? Czy Głęboko skrywane sekrety ujrzą światło dzienne?
Co ja o tym sądzę?
Ogólnie rzecz biorąc na początku podchodziłem do tego sceptycznie, nie do końca byłem pewien co dostanę od tytułu w którym ciągle cytuje się Shakespeare, jednak przemogłem się i skończyłem show. Troszkę źle to sformułowałem. Skończyłem na 4/5 odcinku. Resztę nawet nie pamiętam, były zbyt dobre, aby je liczyć. Zafascynował mnie świat który przedstawiał nam autor (producent) oraz połączenie tego co dawniej, z tym co teraz, tworząc nowoczesne dzieło wybitnego pisarza Shakespeare. Niczym Romeo i Julia z DiCaprio(, czy jak temu Levi podobnemu typowi jest ;]). Sama kreska nie robiła wrażenia, a kolory były zimne i męczące, jednak cała historia wynagradzała całe to wizualne cierpienie, a postacie nie były wcale aż tak naciągane.
Koniec?
Tak, wiem że mam skłonność do opisywania krótkiego tytułów suabych, a innych raczej obszernie, jednak ten tytuł łączy dwa gatunki które nie pozwalają mi za dużo mówić - {Detektywistyczne, Zagadki} - więc nie chcę nikomu psuć zabawy z odkrywania tego świata i jedynie mogę zachęcać do obejrzenia tytułu, aby lepiej zrozumieć, to o czym pisałem.
9-/10
Pozdrawiam
~~Black
Strony: 1