Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
HALO LEGENDS
W skrócie:
Czas: Przyszłość
Realia: HALO
Typ: Mieszane
Średnia Ocena: 5/10
O czym:
Naprawdę ciężko podsumować to anime, ponieważ samo w sobie nie ma jednego wątku fabularnego...
Tak więc nie pozostaje mi nic innego jak podzielić to na części!
Halo Legends - 01 Origins I
Krótka opowieść dla fanów serii Halo, o tym co było na początku oraz czym tak naprawdę jest tajemniczy obiekt "Halo". Sama Historia nie ma zabarwienia emocjonalnego i jest zwykłym wprowadzeniem do świata Halo, a bohaterem jest podmiot grupowy.
Halo Legends - 02 Origins II
Druga część opowieści o tym jak powstał świat "Halo"
Halo Legends - 03 The Duel
Krótka opowieść prowadzona po stronie Przymierza, opowiada historię miłości dwojga... kosmitów? nie wiem jak to określić - LoveStory... Przynajmniej tak być miało.
Halo Legends - 04 Homecoming
Opowieść o wojnie która już dawno przekroczył humanitarność, poświęceniu nadziei oraz przyjaźni...
Halo Legends - 05 One Odd One Out
Humorystyczne opowiadanie o jednym z żołnierzy z oddziału Master Chiefa...
Halo Legends - 06 Prototype
Krótka opowieść o byciu człowiekiem.
Halo Legends - 07 The Babysitter
Specjalna jednostka ludzi wyrusza na misję która ma na celu wyeliminowanie Proroka! Jednak misję przejmuje Spartiata... Członkom załogi dosyć definitywnie to się nie podoba.
Halo Legends - 08 the Package
Iście "Amerykańska" Scena walki...
Grafika?
Ta... Nie mogę wypowiedzieć się na temat kreski ponieważ... Nie była tworzona przez jednego twórcę, i różni się diametralnie w każdym odcinku!
Od dziecięcej babraniny ([03]) po animację 3d ([08])! Tak więc, niestety, każdy musi spojrzeć na to własnym okiem...
Jak subiektywnie to odebrałem?
Powiem wprost każdy z tych odcinków miał swoją magię. No poza [08], kóry był definitywną porażkę, po odcinku [07]... Nic nie poradzę, tak było.
Jednak osobiście [01]-[02] wydawały mi się nudne i strasznie wznoszone... zupełnie jakby twórcy chcieli stworzyć coś większego niż sami stworzyli...
No cóż, tak było i tak będzie, jednak osobiście byłem mocno pod wrażeniem odcinków [04],[05],[07]. Mimo słabego początku przekonałem się i obejrzałem do tego momentu... I się nie zawiodłem, [04] w ciekawy sposób pokazywał zło ludzi żyjących w tamtych czasach, oraz to że sami ludzie ciągle są tacy sami... Jak to mawiają, ryba psuje się od głowy!
Z kolei [05], bardzo szybko wprowadziło mnie w wesoły humor, beztroskę, nadzieje oraz stworzyło pozór prostoty tamtego świata! Majstersztyk! Trzeba brać przykład z tego krótkiego odcinka jak tworzyć komediowe anime akcji!
A co z [07]? Jest dokładną odwrotnością [05]. Wskazuje że wojna nie jest prosta, i wielu ludzi zginie, nawet jeśli ich umiejętności były wybitne. Często nawet bez możliwości oddania ciosu... No i oczywiście ten pięknie polerowany przez twórców obrazek czyli... "Nie oceniaj książki, po okładce!"... No ale to już jest nudne, więc pozwolę się wam przekonać o tym w anime!
Jak ja osobiście oceniam tą serią? Słabo. Niestety, tylko 3/8 odcinków mnie zachwyciło, więc średnia wiadomo nie będzie imponująca...
Powiedzmy... 4/10? Tak, jednak gdyby zostawić zlepek odcinków [04][05][07], zasłużył by na mocne 8+/10! tytuł który warto zobaczyć!
Wnioski?
Obejrzyj odcinki [04][05][07], aby zobaczyć co ma do zaoferowania dla ciebie świat HALO, gdyż odzwierciedlają one naprawdę w dużym stopniu grę...
Ale na teraz to wszystko,
3majcie się, i dzięki za przeczytanie!
~~Black
Strony: 1